Ostrea uskoro gradi novu tvornicu za preradu ribe u Stankovcima

Bez autora
Mar 06 2013

Stankovački riboprerađivač, tvrtka Ostrea uskoro bi trebala započeti s gradnjom novog pogona za preradu inćuna. Ova je tvrtka dosad u već postojeći pogon uložila dvadesetak milijuna kuna, a barem jednaka investicija očekuje se i u projektu izgradnje tvornice za konzerviranje inćuna. Ostrea koja ljeti zapošljava i preko 200 radnica za soljenje inćuna u našoj poduzetničko zoni uskoro planira otvoriti i tvornicu u kojoj će riboprerada dobiti finalni proizvod odnosno inćuni će se osim soljenja kod nas i konezrvirati. To znači da će ta tvrtka koja cijeli svoj asortiman izvozi kompletan proizvod napraviti u Stankovcima. Načelnik općine Stankovci Željko Baradić je u razgovorima s investitorom je doznao da se već prijavio za sredstva iz predpristupnih fondova EU i vjeruje da će proizvodnja, a to znači i novih stotinjak radnih mjesta biti riješeni već do kraja ove godine.

Ostrea uskoro gradi novu tvornicu za preradu ribe u StankovcimaStankovački riboprerađivač, tvrtka Ostrea uskoro bi trebala započeti s gradnjom novog pogona za preradu inćuna.

Ova je tvrtka dosad u već postojeći pogon uložila dvadesetak milijuna kuna, a barem jednaka investicija očekuje se i u projektu izgradnje tvornice za konzerviranje inćuna.

- Ostrea koja ljeti zapošljava i preko 200 radnica za soljenje inćuna u našoj poduzetničko zoni uskoro planira otvoriti i tvornicu u kojoj će riboprerada dobiti finalni proizvod odnosno inćuni će se osim soljenja kod nas i konezrvirati. To znači da će ta tvrtka koja cijeli svoj asortiman izvozi kompletan proizvod napraviti u Stankovcima. U razgovorima s investitorom sam doznao da se već prijavio za sredstva iz predpristupnih fondova EU i vjerujem da će proizvodnja, a to znači i novih stotinjak radnih mjesta biti riješeni već do kraja ove godine - rekao nam je načelnik općine Stankovci Željko Baradić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik